Ortakent Yahşi Yalılarını Geliştirme ve Güzelleştirme Derneği (OYDER) tarafından 5-6 Nisan'da Ortakent köy içinde gerçekleşecek festival kapsamında, bölgenin deneyimli şefleri yöresel lezzetleri ve ot yemeklerini ziyaretçiler için hazırlayacak.

Yerel tatlar yaşatılacak

Bodrum'un zengin mutfak kültürünü yansıtan özel menülerde, Ege'nin şifalı otları başrolde olacak. Usta şeflerin sunumları, hem lezzet dolu bir deneyim sunacak hem de yerel tatların yaşatılmasına katkı sağlayacak.

Acı otlar Bodrum'un topraklarından toplanacak

Festivale Muğla Valiliği, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Bodrum Kaymakamlığı, Bodrum Belediyesi, Bodrum Ticaret Odası ve Bodrum Esnaf Odası da destek veriyor.

Acı ot, baldıran, delikenker, turp otu, tilkişen ve ada marulu gibi şifalı otlar, Bodrum'un bereketli topraklarından toplanarak festival alanında yerini alacak.

Yerel üreticilerin hazırladıkları zeytinyağı, çökelek peyniri, ev yapımı reçeller, sabunlar ve daha birçok doğal ürünü satışa sunacak.

Ünlü şefler ot yemeklerini tanıtacak

Festival boyunca ünlü şefler ve gastronomi uzmanları tarafından düzenlenecek atölyelerde Ege otlarıyla yapılan yemekler tanıtılacak.

260 stant ile yöresel ürünler satışa sunuldu 260 stant ile yöresel ürünler satışa sunuldu

Geçen yıl 80 binden fazla ziyaretçiyi ağırlayan festival, bu yıl da Ege'nin en büyük gastronomi ve kültür etkinliklerinden biri olmayı amaçlıyor.

Kaynak: AA